Japan 2017 – 4 veckor kvar

Allt klart för avresa.

Den 25e smäller det. Jag har till sist bokat mig en biljet med JAL/Finnair för den långt efterlängtade resan. Överaskande så får man via JAL ta med 2 väskor på 23kg, så jag kommer att få möjlighet att ta med mig hem saker som folk kan vilja ha.

Lite orolig känner jag mig dock med världsläget, så jag håller dagligen koll på vad Nordkorea och USA pysslar med. Jag hoppas verkligen att de håller sig på mattan. Inte för att jag egentligen tror att något ska hända, men tanken finns ändå där.

Men till de roliga bitarna. Då jag fick tummen ur allt för sent, så blev kostnaderna lite högre och jag hade problem att hitta boende på något av hotellen jag normalt bott på i Ueno. Fast till min stora förvåning hittade jag ett AirBnB-boende för ett par hundra billigare än vad hotellet skulle kosta. Nu kommer jag att få mig en egen liten lägenhet att bo in mig i. Den ser antagligen ut som en typisk lägenhet i Tokyo, med två små rum och kokvrå, och det kommer att bli skönt att kunna sprida ut sig på lite mer yta än 9kvm. Det blir lite längre till tågen och Pete, men det får det lätt vara värt.

Träningen är också planerat på ett ungefär. Bujinkan blir som vanligt lite från dag till dag med de olika Dai-Shihans som håller passen. MSR kommer jag att få in 2 st träningar varav ett blir ett privat pass med vår soke. Det blir spännande och jag kommer få möjlighet att verkligen tugga mig ner i grunderna under de timmarna.

Inför resan har jag skaffat mig en ny video-kamera så jag hoppas kunna filma lite allt möjligt för att både få till lite referenser i träningen samt min vardag under de två veckorna. Tar även med systemkameran för att kunna ta lite bilder.

Nu är det bara att räkna dagarna.