Japan 2017 – Återblick

Tanken med bloggen var ju att försöka hålla den uppdaterad och att lägga in något regelbundet, men så har som sagt inte det blivit. Men jag tänkte att jag iaf skulle göra en liten recap från resan som jag åkte på för ganska precis ett år sedan.

Som vanligt var det en familjär känsla att landa på Narita och det samma med både kommande tåg och boende. Nytt för iår var att jag såg till att boka mig en liten airBnb-lägenhet i Ueno. Lägenheten var inte direkt stor, men ändå en liten tvåa som låg på 6e våningen, med en rätt trevlig utsikt. När jag tänker på Tokyo tänker jag på alla höghus, men när man väl tittar sig runt så är de inte så höga annat än mitt inne i smeten.

Men annars hade jag som mål med resan ett par saker. Den största var att se till att komma hem med ett nytt diplom, vilket blev ett äventyr i sig. För att göra berättelsen kort, se till att ha rätt diplom med dig. Att ha det senaste var inte vad de var intresserade av, utan snarare ditt godan-diplom. Kina fick leta och skicka över en kopia via mail. Detta fick jag sedan printa ut på seven-eleven och i stort sätt sista dagen fick jag allt till rätta och åkte till Hombus kontor.

Det andra var att träna ett privatpass med Otsuka soke i MSR hombu. 3h går fort och det var mkt kliande i huvudet. Men jag kom därifrån med mkt nya kunskaper och även en ny grad.

Utöver detta? Jag åt väldigt mkt god mat och fick nya vänner för livet.