Meifu Shinkage Ryu

Från inget fram till MSR

Kasta kaststjärnor måste ju ändå varit alla pojkar som växte upp på 70-talet stor hemliga dröm eller hobby. Alla ninjafilmer som fanns att tillgå gjorde nog alla killar (och säkert vissa tjejer) till ninja-wannabies där alla klippte kaststjärnor ur tunn plåt samt sågade av en sopkvast eller två till karatepinnar. Så här efter 30 år kan jag erkänna att jag var en av dem. Men mer än hemligheter för föräldrarna blev det aldrig.

Tiden gick och kampsportsintresset fortsatte. Intresset blev till Karate och Kendo för att under mitten på 90-talet flyttas över till ninjutsu och Bujinkan. Men något direkt kastande eller tillverkande av vapen blev det inte.

Lite mer seriöst blev det inte förrns sommaren 2014 då jag beslöt mig för att göra mig ett par boshuriken baserade på modeller från Katori Shinto Ryu och deras utformning där det blev lite kastande under sommaren. Under året som följde började jag leta lite mer seriöst efter information om historia, skolor och tekniker. Detta slutade i att min Bujinkan-klubb höll ett intro-läger i hur man kastade och det kom närmare 30 personer så intresset verkade ju finnas.

I samma veva som jag höll lägret fick jag reda på att en av mina vänners pojkvän  tränat MSR i Californien under ett par år. Steget var med andra ord inte långt att ringa upp honom och fråga om hjälp. Sedan gick det fort. Grant startade upp officiell grupp och vi är för närvarande 3 officiella medlemmar i Sverige och både jag och Grant tog shodan under 2018.

Jag har själv tillverkat de träningsvapen jag använder under min träning.

Min resa fortsätter.

MSRMainWeapons