Meifu Shinkage Ryu

Från pojkdröm till MSR

Kasta kaststjärnor måste ju ändå varit alla pojkar som växte upp på 70-talet stor hemliga dröm eller hobby?

Klippte inte ni ut stjärnor ur tunn plåt eller kanske sågade av en sopkvast eller tre och satte en repstump mellan dessa ( och smällde till fingrar eller bakhuvud med dessa och kallade de för karatepinnar) bara för att ni tittat på en ninja-rulle för mycket? Så här efter en hel drös med år kan jag erkänna att jag var en av dem.

Tiden gick och kampsportsintresset fortsatte. Intresset blev till Karate och Kendo för att under mitten på 90-talet flyttas över till ninjutsu. Men något mer kastande eller tillverkande av vapen blev det inte.

2014 kom jag över en metallsvarv hos min svärfar. Lite googlande och arbete i verkstaden hade jag ett par boshuriken baserade på Katori Shinto Ryu och jag kastade en del under sommaren. Intresset växte och jag fick reda på att en av mina vänners pojkvän tränat Meifu Shinkage Ryu i Kalifornien under ett par år. Steget var med andra ord inte långt till att ringa upp honom och fråga om hjälp. Grant startade upp officiell grupp och vi tränar sedan dess tillsammans, även om avståndet gör att vi inte kan ses allt för ofta.

MSRMainWeapons

Din morot i cyberrymden