Blue Light Yokohama

Förra fredagen tog jag mig över till Stockholm för att träffa mina vänner Anne och Grant. Det var flera månader sedan vi sågs senast och jag hade inte träffat Grant sedan vi beslöt oss för att starta upp en svensk träningsgrupp av MSR, så det fanns lite smått att prata om. Mötesplatsen valdes av de andra och stället hette ’Blue Light Yokohama’ som låg ute på söder.

Stället var inte allt för stort, utan innehöll ett par vanliga bord, 2 bord med japanska sittbrunnar, samt en sushibar med kockarna stående bakom. Välkomnandet var överraskande nog väldigt japansk med ett tydligt ’Irasshaimaseeeeeee’ och vi fick snabbt vårt bokade bord, vilket tyvärr nog inte var ett av de japanska pga missförstånd vid bokningen. Min första tanke när menyerna lades fram var att rätterna var förvånande billiga, men det visade sig att rätterna var inte överdrivet stora, så det var bara att beställa in ett par till.

BlueLightYokohama(Company)

Jag började med att ta in en liten tallrik med Spicy Tuna Maki. Lite moderniserade var de, med bland annat rostad lök som topping. Smaken var det inget fel på, så de försvann snabbt. Nästa beställning var en nystekt liten panna med ’Yakiniku’. Till det behövdes även beställas en skål med ris. Efterhuvudrätt (sa jag inte att det beställdes många rätter?) blev en ’Magoru Yukki’ efter fått rådet att smaka en sådan. Vad jag fick framför mig var bland annat tonfisk med någon slags riskrisp ovanpå samt ett rått vaktelägg som skulle röras ihop med det andra. Smaken var rätt unik, men väldigt god. Som avslutning prövade jag svart sesam glass, vilket också smakade väldigt annorlunda, men gott.

Jag kan inte annat än att rekommendera restaurangen till alla som vill äta japansk mat, där känslan och smaken var väldigt genuin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *