Buffalo Chicken Wings

Buffalo chicken wings är ett av mina favoritrecept och jag lagar dessa regelbundet. Historien bakom vingarna har jag inte en aning om, men de brukar serveras i en ganska stark sås tillsammans med en blue cheese dipsås och en selleristjälk. Men varianterna är många och jag har ätit alla möjliga wings-recept på många restauranger jorden runt.

Jag har hittat mina favoritsåser och brukar för det mesta antingen köpa tigersås (finns i lite olika varianter på vanliga livsmedelsaffärer) eller så kör jag Frank’s Wing sauce, men den kan vara lite knivig att hitta.

buffalowings1

Personligen använder jag mig av en vanlig varmluftsugn, men det går lika bra att göra dem i en ugn utan varmluft eller så gör man det i en fritös. Jag har även märkt att tider och värme kan behövas varieras beroende från ugn till ugn, men dessa tider och värme är vad jag brukar använda för att få till det enligt mina preferenser.

Personligen brukar jag ha lite mer av alla kryddor i panneringen, men det är en smak och/eller styrkefråga. Skär gärna ner lite på cayennepeppar om du inte vill ha det så starkt.

Panering för 900g vingar

 • 2.5 dl vetemjöl
 • 1/2 msk paprikapulver
 • 1/2 msk salt
 • 1/2 msk svartpeppar, grovmald
 • 1/2 msk cayennepeppar (minska om du vill ha mildare smak)

Tillagning

 • Blanda paneringen i en stor bunke.
 • Dela vingarna i två delar vid leden (om du vill ha mindre vingar).
 • Skölj och tvätta vingarna under kallt vatten och torka av dem lätt innan du lägger den i paneringen.
 • Se till att vingarna täcks ordentligt av paneringen och lägg över ett lock eller sätt på plast på bunken samt ställ in i den i kylskåpet 1 till 2h.
 • Lägg upp vingarna på en plåt med bakpapper.
 • Spraya matolja under och över vingarna och lägg dem med ovansidan uppåt.
 • Sätt in i ugnen på 190 grader i 35-40 minuter.
 • Öka temperaturen till 210 grader och kör ytterligare 5-10 minuter, för att få till den sista krispigheten.
 • Ta ut när de är gyllenbruna.

Använder man en fritös, kör jag 190 grader i ca 9 minuter per batch.

När det är klart brukar jag värma upp sås i en wok-panna och lägga i vingarna och se till att alla vingar täcks av såsen. Fast är jag lat, skiter jag i det och häller helt enkelt över såsen på vingarna innan jag äter upp dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *