Preppar inför Prag

Då det inte blev någon resa till Japan i år på grund av att jag helt out of the blue blev av med jobbet, beslöt jag mig att följa med Grant till Prag på ett MSR läger. Det är ännu ett par dagar kvar till vi åker men allt är preppat och klart.

MSRMainWeaponsJag är lite tvådelad inför resan, då det var länge sedan jag for på ett läger av något slag som nybörjare utan en egentligen kunskap om vare sig tekniker eller hur saker och ting går till… Det är lite läskigt men även på sätt skönt då ingen kommer förvänta sig något av mig. Ett annat litet orosmoment är vad de kommer att tycka om mina egentillverkade träningsvapen då jag varken har haft möjlighet eller råd att skaffa officiell utrustning, vilket har gjort att jag tillbringat många timmar i stålverkstaden med att fräsa och svarva stavar och tyngder till det som jag bara kan anta motsvarar verkliga dimensioner och vikter.

hakkamaArvidMen jag har förberett mig så pass mkt jag kan genom att åter igen läsa i litteraturen jag har samt kasta och vifta lite smått på egen hand. Verktygen är upputsade lite och alla knicks och kantstötta hack är bortslipade. I samma veva gick jag dessutom genom samtliga boshuriken jag tillverkat och tittade på vilka som hade vettiga toppar och vilka som kanske behövs slipas om lite. Från min kendoväska plockade jag även fram både hakkama och kendo-jackan. Jag ska även se om de har någon vit tunnare jacka över nere på budo&fitness ner på stan.

Biljetterna är bokade, en lägenhet hyrd över helgen och det enda som är kvar är att växla pengar så vi har lösa pengar för mat och transport. Det var många många år sedan jag var i Prag, men det verkar fortfarande vara lika billigt mot här hemma. Så känns det bra i Prag tror jag att jag tänker ta med Kina en helg och komma bort lite från verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *