MSR Seminarium 2015 i Prag

Då är man tillbaka efter en givande helg i Prag. Som tidigare nämnt så var det dags att bli lite officiell med kastandet och svingandet, så jag och Grant bokade en resa till Prag för att möta upp Ôtsuka Soke tillsammans med andra likasinnade själar för en drös timmar av kastande i ett seminarium ordnat av Filip Bartos from Prag. Sagt och gjort så åkte jag ut till Arlanda för att möta upp Grant. För att spara lite pengar så hade vi beslutat oss att flyga till Prag på fredagen och hem på måndagen. Detta gjorde att vi inte kände någon brådska vare sig dit eller hem.

Efter till sist fått tag på en taxi vid flygplatsen i Prag, där första bokningen inte dök upp, samt fått den nya chauffören (som såg ut som en rysk mcGyver helt utan engelskakunskaper) att köra oss till vår adress  kom vi in i en trevlig lägenhet med eget kök. Efter vi plockade upp våra saker tog vi metron in i gamla stan där vi tittade på julmarknadsförberedelserna och åt lite mat serverade till oss från en massa stånd.

MSRPrague HallLördagen började med att introducera oss för de andra deltagarna och Ôtsuka Soke. Till skillnad från de läger jag sett på nätet från tidigare var samtliga deltagare medlemmar i MSR och nivån var relativt hög vilket gjorde att vi direkt kunde börja med roliga tekniker.

Helgen fylldes sedan med omväxlande tekniker med Fundo Kusari och BoShuriken både i parövningar och rena tekniker. Lördagen avslutades med kyu-gradering, där jag lyckades bli MSR-officiell med 5e Kyu. Söndagen avslutades med en poängtävling där Grant gick ut som vinnare med flest poäng och jag (!?) med en tredje plats.

Jag som nybörjare fick enormt mkt med mig hem. Mkt hade jag lyckats bra med att lära mig, men själv klart fick jag även många tips och ändringar jag skulle göra. Så nu är det bara att börja träna så man får vara med de stora pojkarna och träna nästa gång jag far iväg på läger.

Till sist vill jag tacka alla deltagare och berätta hur glad jag är att få träffa en del av MSR’s medlemmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *