Teriyaki Salmon – Lax

Teriyaki är ytterligare något som många känner till som del av den japanska matlagningen och man kan hitta det som huvudrätt eller tillbehör under dagen alla mål, allt från frukost till middag.

Vad jag förstått syftar ’teriyaki’ på något som är grillat och tillagat i soyamarinad. Traditionellt används fler ingredienser men jag tillagade det så enkelt jag kunde med gott resultat.När jag kom hem i söndags från vår släkt på Åland var kylskåpet tämligen tomt och jag hittade lite laxfjärilar vi fryst in ett par veckor tidigare i frysen.

Tillagningen är enormt lätt där jag stekte laxen under ganska hög värme på båda sidorna med lite salt och ytterst lite svartpeppar. När de nästan är färdiga rakt igenom häller jag på lite japansk soya så de får bubbla lite på båda sidorna för både färg och smak.teriyaki-salmon-1

Jag serverade sedan laxen med lite av min yakitorisås (se tidigare recept) med Shichimi togarashi och lite nyriven färsk ingefära på. Till det hade jag nylagat ris och lite blandade grönsaker.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *